Linkuri accesibilitate

Iașiul a devenit al doilea oraș din România, în parte datorită afluxului de cetățeni din R.Moldova


Primarul din Iași, Ion Chirica, Agerpres

Iașiul a ajuns al doilea oraș din România, după București, cu o populație de aproape 400 de mii de locuitori, a declarat primarul orașului, Mihai Chirica, într-un interviu cu Hotnewes. La care se adaugă circa 60 de mii de studenți, devansând astfel Clujl, Timișoara sau Constanța.

Potrivit lui Chirica, creșterea se datorează celor care s-au întors în ultimul timp din străinătate dar și afluxului de cetățeni din R.Moldova.

„Mai avem 25.000 de cetățeni ai Republicii Moldova rezidenți în Iași. Și nu mai ascund faptul că ei investesc foarte mult, construiesc locuințe, le vând direct în Republica Moldova, în marea lor majoritate și-au cumpărat case în municipiul Iași. Unele sunt locuite, altele sunt ca o rezervă bancabilă. Este adevărat că nu toți dintre cei care au cetățenie românească muncesc aici și trăiesc aici. Mulți dintre ei au profitat de acest lucru și au plecat spre Europa de Vest, ceea ce nu este neapărat rău, pentru că se întorc acasă cu o nouă configurație mentală, în ceea ce privește diferența dintre Rusia și Europa de Vest”, a mai spus primarul Iașului, Mihai Chirica pentru Hotnews.

XS
SM
MD
LG