Linkuri accesibilitate

R. Moldova cere din nou UE să coordoneze cu Chișinăul toate programele de asistenţă pentru locuitorii din regiunea transnistreană


Cristina Lesnic, șefa Biroului de reintegrare

Chişinăul cere din nou Uniunii Europene să coordoneze cu Biroul de reintegrare, în prealabil, toate programele de asistenţă care au ca beneficiari locuitorii din regiunea transnistreană și să invite reprezentanții Biroului din cadrul Guvernului la reuniunile donatorilor, pentru ca aceștia să poată expune „poziția instituțională”.

Șefa Biroului de reintegrare, Cristina Lesnic, a revenit la această solicitare mai veche a Chişinăului în cadrul unei întrevederi pe care a avut-o cu șeful Delegației UE în Republica Moldova, Peter Michalko. UE și statele membre sunt cei mai mari donatori pentru promovarea așa-numitelor măsuri de încredere dintre cele două maluri ale Nistrului, care presupun programe și proiecte pentru societatea civilă, mass media, mediul de afaceri, autoritățile locale etc.

La întâlnirea dintre Cristina Lesnic și Peter Michalko s-a discutat și despre apropiata vizită de lucru a reprezentantului OSCE pentru reglementarea transnistreană, Franco Frattini, anunță un comunicat al Guvernului, care nu precizează însă data acestei vizite.

XS
SM
MD
LG