Linkuri accesibilitate

Banca Mondială a acordat R. Moldova un împrumut în valoare de 70 de milioane de dolari


Logo al Băncii Mondiale la Chișinău
Logo al Băncii Mondiale la Chișinău

R. Moldova va beneficia cu un împrumut în sumă de 70 milioane de dolari pentru Proiectul de dezvoltare a sistemului energetic. Creditul a fost aprobat astăzi de către Consiliul Directorilor executivi al Băncii Mondiale, informeaza Radio Chișinău.

Potrivit unui comunicat al Băncii Mondiale, proiectul va sprijini interconectarea sistemului de energie electrică a R. Moldova la rețeaua europeană de energie electrică prin România și va consolida capacitatea și fiabilitatea distribuției locale a energiei. „Aceasta va fi vital pentru diversificarea surselor de aprovizionare cu energie electrică din Moldova, ceea ce va permite o aprovizionare cu energie electrică la prețuri competitive și transparente”, scriu reprezentanții organizației.

Astfel, proiectul va finanța construcția unei linii aeriene noi de tensiune înaltă de 400 kV între Vulcănești, în sudul R. Moldova, și Chișinău, modernizarea și extinderea substațiilor din Chișinău și Vulcănești, precum și consolidarea sistemului de transmitere și contorizare a energiei.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG