Linkuri accesibilitate

Președintele iranian Hassan Rouhani a cerut grupărilor politice să facă front comun în fața „presiunilor din partea SUA”


Președintele iranian Hassan Rouhani
Președintele iranian Hassan Rouhani

Președintele iranian Hassan Rouhani a chemat sâmbătă toate grupările politice iraniene să se unească pentru a face față actualei crize economice și presiunilor crescânde din partea Statelor Unite. Potrivit agenției de stat iraniene de presă, Rouhani a spus că ar putea fi una din cele mai grele perioade din istoria revoluției islamice, mai grea decât cea din timpul războiului cu Irakul din anii 1980.

Criza din Iran s-a accentuat mai ales datorită deciziei Statelor Unite de a se retrage din acordul nuclear internațional din 2015, respectiv de a reimpune o serie de sancțiuni drastice, care au blocat atît aproape toate exporturile iraniene de petrol, cît și sistemul bancar. Joi, președintele american Donald Trump i-a îndemnat pe liderii de la Teheran să discute cu Washingtonul despre renunțarea la programul nuclear, dar, întrebat de jurnaliști, a declarat că „toate opțiunile sunt deschise”, inclusiv o confruntare militară.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG