Linkuri accesibilitate

Adidas, Puma și Nike îi cer președintelui Trump să pună capăt războiului comercial cu China


Vitrină „Adidas” la Paris

Marile firme producătoare de încălțăminte de sport, Adidas, Puma și Nike i-au cerut președintelui american Donald Trump să pună capăt războiului comercial cu China, care ar putea avea consecințe „catastrofale”.

Cele trei firme s-au alăturat unui grup de 170 de producători și distribuitori de încălțăminte, care au adresat marți o scrisoare președintelui Trump, în care îi cer să scoată produsele de încălțăminte din lista de importuri din China, care ar urma să fie taxate suplimentar cu 25%.

Luna aceasta, administrația americană a impus taxe de 25% pe importuri din China în valoarea de 200 de miliarde de dolari și a amenințat cu o nouă rundă de taxe suplimentare, pe un volum de importuri de 300 de miliarde de dolari. Sub incidența taxelor majorate intră bunuri de larg consum, haine și încălțăminte, electronice și telefoane mobile.

Pe de altă parte, administrația Trump a anunțat că amână aplicarea interdicției impusă firmelor americane de a furniza tehnologie concernelor chinezești aflate pe o listă neagră, din motive de securitate. Listă pe care a fost pus și gigantul telecomunicațiilor Huawei, ceea ce a determinat firma Google să anunțe că și-ar putea sista colaborarea cu concernul chinezesc.

La Paris, pe de altă parte, ministrul francez al economiei, Bruno Le Maire, a afirmat miercuri că Franţa nu va lua ca „ţintă” Huawei, scopul fiind de a garanta suveranitatea țării și accesul consumatorilor la cele mai bune tehnologii, începînd cu rețelele 5G. Huawei are una din cele mai avansate tehnologii în domeniul 5G.

XS
SM
MD
LG