Linkuri accesibilitate

Protest al blocului ACUM împotriva scumpirilor, întrerupt de anti-manifestanți ce purtau imagini obscene și scandau mesaje insultătoare


Simpatizanții blocului ACUM au încercat să protesteze în apropierea Casei Guvernului față de recenta scumpire a carburanților cu aproximativ 5%, dar demonstrația lor a fost întreruptă de zeci de antiprotestatari care purtau placate cu imagini obscene și scandau lozinci insultătoare la adresa liderilor ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase. Potrivit relatărilor presei, zeci de polițiști au format un cordon între cele două tabere. Nu este limpede cine sunt organizatorii contramanifestației. Incidentul are loc la aproape trei luni de impas politic după alegerile parlamentare neconcludente din 24 februarie.

Fracțiunile blocului ACUM au încercat fără succes să convingă deputați socialiști să sprijine un pachet de legi „antioligarhice” cu scopul înlăturării de la putere a Partidului Democrat, care mai controlează guvernul în exercițiu. Negocierile de coalizare între principalele formațiuni câștigătoare ale alegerilor nu au produs niciun rezultat iar președintele Igor Dodon, liderul informal al socialiștilor, a întrebat miercuri Curtea Constituțională când poate dizolva parlamentul și convoca alegeri anticipate.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG