Linkuri accesibilitate

Jens Stoltenberg: atacurile cibernetice „pot submina economiile, democrațiile și capacitățile militare ale țărilor din Alianță”


Ministrul britanic de externe Jeremy Hunt (dreapta) şi secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, la conferința dedicată securităţii cibernetice de la Londra. 23 mai 2019

La Londra a avut loc ieri o conferință NATO, cu participarea secretarului general al Alianței, Jens Stoltenberg, despre securitatea cibernetică. Ministrul britanic de externe Jeremy Hunt a cerut membrilor NATO să facă mai mult pentru a combate tentativele de atacuri cibernetice din partea Rusiei şi a anunțat că Marea Britanie a sprijinit 16 state membre să facă față unor amenințări de acest tip. Menționând încercările Moscovei de a se amesteca în alegerile din Ucraina şi Statele Unite, ministrul britanic de externe explică că orice încercare de acest gen „încalcă dreptul internațional şi justifică un răspuns proporțional”. La rândul său, secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, spune că atacurile cibernetice „pot submina economiile, democrațiile și capacitățile militare ale țărilor din Alianță”. „Nu ne vom limita numai la contramăsuri de natură cibernetică”, a mai avertizat Stoltenberg.

XS
SM
MD
LG