Linkuri accesibilitate

Departamentul de Justiție al SUA a formulat alte 17 noi capete de acuzare împotriva co-fondatorului WikiLeaks, Julian Assange


Co-fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, în arest, părăsind un tribunal din Londra. 1 mai 2019

Departamentul de Justiție al Statelor Unite a formulat 17 noi acuzații de spionaj împotriva co-fondatorului WikiLeaks. El este acuzat că ar fi primit şi publicat în mod ilegal informații clasificate. Assange a fost pus sub acuzare şi luna trecută pentru că a conspirat cu fostul analist de informații în cadrul forțelor armate americane, Chelsea Manning, pentru a obţine acces la informații secrete ale Pentagonului. Potrivit noilor acuzații, fondatorul WikiLeaks ar fi pus în pericol siguranța națională prin publicarea unor documente care ar fi putut afecta Statele Unite şi aliații acestora şi i-ar fi ajutat adversarii. Susținători ai lui Assange și avocați ai libertății presei consideră că acțiunile justiției americane ar încălca dreptul la libera exprimare și că acțiunile lui Assange ar fi fost la fel ca orice investigație jurnalistică.

Fondatorul WikiLeaks a fost arestat de autoritățile britanice în incinta Ambasadei Ecuadorului din Londra, după ce i-a fost revocat dreptul de azil politic. Assange, care a petrecut ultimii şapte ani în Ambasada Ecuadorului, riscă acum extrădarea în Statele Unite.

XS
SM
MD
LG