Linkuri accesibilitate

Ploile abundente și vântul puternic au afectat mai multe localități din R.Moldova și zeci de hectare de culturi agricole


Foto generică
Foto generică

Ploile abundente și vântul puternic de vineri, 24 mai, au afectat mai multe localități din R.Moldova. Porțiuni de drumuri locale au fost inundate, câteva case au rămas fără acoperiș, iar zeci de hectare de culturi agricole, viță de vie și livezi au fost compromise. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, au fost afectate în special localități din raioane de la centrul și sudul țării – Ungheni, Rezina, Strășeni, Orhei, Leova, Cahul și din autonomia găgăuză. Pagubele sunt încă estimate.

Continuă lucrările de fortificare a digurilor de protecție din apropierea râului Nistru în sudul Republicii Moldova, după ce, vineri, la indicația guvernului, a fost creată o celulă de urgență, la lucrări participă militari și carabinieri. Meteorologii au emis până pe 30 mai un avertisment cu cod galben de inundații în Serviciul Hidrometeorologic al Republicii Moldova a emis o avertizare cu cod galben de inundații în lunca râului Nistru, după ce autoritățile din Ucraina au mărit volumul deversărilor din Lacul de acumulare Dnestrovsc.

XS
SM
MD
LG