Linkuri accesibilitate

Aglomerație la secțiile de votare din Republica Moldova pentru alegerile în Parlamentul European (FOTO/VIDEO)


La secția de votare de la liceul Gh.Asachi din Chișinău
La secția de votare de la liceul Gh.Asachi din Chișinău

În Republica Moldova, secțiile de votare pentru alegerile în Parlamentul European și referendumul din România au continuat să fie supra-aglomerate și în după amiaza zilei. La Chișinău, sute de oameni stăteau la rând, după ora 17.00, la mai multe secții de votare.

Potrivit datelor oficiale, până la ora 16.00, la cele 36 de secții de votare deschise în Republica Moldova au votat peste 23 de mii de cetățeni români.

Prezența la urne în România era de peste 30% pentru europarlamentare și de peste 25% pentru referendum.

Alegeri europarlamentare în R.Moldova: „Să scăpăm de ciuma roșie, de hoți și de bandiți”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:42 0:00

Românii vor avea 32 de reprezentanți în Parlamentul European. Mai mulți candidați din R.Moldova se regăsesc pe listele partidelor din România, dar se estimează că șanse reale de a intra în Parlamentul European ar avea numai Iurie Leancă, fost premier și ministru de externe, care se află pe lista partidului Pro-România, creat de fostul premier român Victor Ponta.

Un alt candidat, din România de această dată, dar care mizează masiv pe voturile moldovenilor pentru a intra în Parlamentul European, este fostul președinte al României, Traian Băsescu. Partidul său Mișcarea Populară este cotată în sondaje cu circa 5% - pragul de reprezentare.

La referendumul național inițiat de președintele Klaus Iohannis sunt supuse votului două întrebări referitoare la statul de drept și independența justiției.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG