Linkuri accesibilitate

Președintele Klaus Iohannis cere prelungirea programului de vot pentru românii din Diaspora


La secția de votare de la Berlin

Președintele României, Klaus Iohannis, cere guvernului și Biroului Electoral Central „să identifice de urgență măsurile care se impun pentru a le permite tuturor românilor să își exercite dreptul fundamental de a vota”. Solicitarea președintelui vine după cozile interminabile la vot din marile orașe europene.

Într-un comunicat de presă difuzat de Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis spune că „este inadmisibil ca, din cauza incompetenței actualei guvernări și a intenției vădite de a bloca cetățenii să voteze, foarte mulți români din Diaspora să nu își poată exercita dreptul la vot”. Iohannis consideră că modul dezastruos în care autoritățile au gestionat procesul electoral în secțiile de votare de peste hotare atrage riscul ca numeroși cetățeni din Diaspora să fie în imposibilitatea de a-și exprima opțiunea” până la ora când se închid oficial urnele.

Klaus Iohannis a cerut autorităților să dea dovadă de maximă responsabilitate și să asigure toate condițiile, inclusiv prelungirea programului de vot după ora 21.00, astfel încât cetățenii români care așteaptă în fața secțiilor să poată vota.

XS
SM
MD
LG