Linkuri accesibilitate

Dmitri Peskov: Vladimir Putin urmărește cu atenție cazul investitorului american arestat Michael Calvey


Michael Calvey
Michael Calvey

La Moscova, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că președinția rusă s-ar bucura dacă Michael Calvey, cunoscut investitor american, ar putea participa la reuniunea economică internațională de la Sankt Petersburg, organizată la sfârșitul acestei luni, dar că nu se va amesteca în treburile justiției. Calvey este în Rusia, sub arest la domiciliu, acuzat de autorități de deturnare de fonduri, mai precis de delapidarea băncii Vostocinîi, una din cele mai vechi bănci private.

Calvey, reținut împreună cu patru dintre asociații săi în firma de investiții Baring Vostok Capital Partners, respinge acuzațiile și le califică drept răzbunarea unui partener de afaceri nemulțumit. Peskov a precizat că președintele Vladimir Putin urmărește cu atenție cazul lui Calvey, care a fost un „investitor deosebit de activ” pe piața din Rusia în ultimii 15 ani, dar că nu va interveni în anchetă.

Reținerea lui Calvey a surprins lumea de afaceri din Rusia și a provocat critici din partea unor cercuri de afaceri și guvernamentale care pun sub semnul întrebării motivele reale ale Procuraturii.

XS
SM
MD
LG