Linkuri accesibilitate

Avocat al ex-președintelui ucrainean Viktor Iușcenko oferă detalii despre acuzațiile de corupție aduse fostului șef de stat


Ukraine -- Ex-president Viktor Yuschenko, Kyiv, 08May2018

Un avocat al fostului președinte ucrainian Viktor Iușcenko a dat mai multe detalii canalului nostru de televiziune, Current Time, despre acuzațiile de corupție care i se aduc fostului șef de stat de la Kiev.

Ieri, Iușcenko a fost acuzat de Procuratura Generală pentru abuz de putere și pentru ceea ce procurorii consideră o privatizare ilegală a unui spațiu de locuit folosit de fostul său prim-ministru și de fostul președinte Viktor Ianukovici. Potrivit avocatului fostului șef de stat, Vitali Haum, Iușcenko este acuzat că a semnat ordinul prin care reședința din afara Kievului a fost transferată Guvernului.

Apoi, potrivit agenției de știri UNIAN, proprietatea a fost privatizată printr-o companie-fantomă din Donețk. Reședința a fost în proprietatea statului înainte de a fi privatizată în 2007 de către un om de afaceri cu legături cu fostul președinte pro-rus Viktor Ianukovici. După Maidan, după februarie 2014, reședința a revenit statului fiind transformată în muzeu.

XS
SM
MD
LG