Linkuri accesibilitate

La Chișinău, noua majoritate parlamentară ACUM-PSRM își continuă aplicarea „Înțelegerii politice temporare” semnată sîmbătă


Pagina Decretului prezidențial de numire a Maiei Sandu în funcția de prim ministru, 8 iunie 2019
Pagina Decretului prezidențial de numire a Maiei Sandu în funcția de prim ministru, 8 iunie 2019

Noua majoritate parlamentară, condusă de Zinaia Geceanîi, reia lucrările în Parlament pentru a adopta o serie de proiecte de legi, conform „Înțelegerii politice temporare”, semnate sîmbătă de deptații socialiști și cei ai Blocului ACUM.

În Piața Marii Adunări Naționale s-a ridicat o scenă unde se pare că va avea loc un miting al Partidului Democrat, care a rezervat piața între 5 și 9 iunie, fără a preciza pentru ce acțiuni. Democrații nu recunosc noua majoritate parlamentară creată sâmbătă, nici noul guvern condus de Maia Sandu.

Sâmbătă seară, în fața Ministerului Afacerilor Interne și a Procuraturii Generale au fost instalate corturi. Cetățenii care au venit să stea în corturi erau organizați de către fostul deputat democrat Constantin Țuțu, relatează agenția IPN. El a spus jurnaliștilor că persoanele din corturi protestează față de ceea ce s-a întâmplat ieri în Republica Moldova, după ce a fost formată o majoritate parlamentară dintre ACUM și PSRM.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG