Linkuri accesibilitate

Curtea Constituțională promite să publice motivările deciziilor din ultimele zile


Curtea Constituțională a Republicii Moldova a dat publicității o declarație în care deplânge „atacurile vehemente la adresa sa și condamnă presiunile politice la care este supusă în ultimele zile”. CC subliniază că „niciun scop politic nu poate justifica desconsiderarea și atacurile împotriva singurei autorități legitime de jurisdicție constituțională și ignorarea valorilor constituționale ale preeminenţei dreptului şi democraţiei”.

Curtea promite ca în scurt timp să publice motivările deciziilor controverste pe care le-a luat, într-o succesiune neobișnuit de rapidă, de vineri. O variantă scurtă a acestor motivări a fost deja publicată pe pagina de internet a CC.

Criza constituțională din acest moment, în care R.Moldova are două guverne și loialități împărțite ale instituțiilor statului, își are formal punctul de pornire în deczia de vineri 7 iunie a CC, potrivit căreia termenul până la care putea fi creată o majoritate parlamentară funcțională expira după 90 de zile (interpretate drept trei luni).

XS
SM
MD
LG