Linkuri accesibilitate

Maia Sandu cere PD să accepte transferul puterii și să „elibereze instituțiile statului ocupate abuziv”


Premierul Maia Sandu
Premierul Maia Sandu

Șefa guvernului PSRM-ACUM, Maia Sandu, a adresat un nou apel Partidului Democrat să accepte transferul puterii și să „elibereze instituțiile statului ocupate abuziv”. Este răspunsul noii majorități dat democraților, care au spus luni că vor dialog.

„După îndeplinirea acestor condiții obligatorii, dialogul poate continua aici în Parlament”, a spus Maia Sandu la un briefing, invitând deputații democrați la ședința de astăzi a lesgislativului. PD refuză să predea puterea noii majorități formate sâmbătă, pe care o consideră nelegitimă, insistă că Parlamentul a fost dizolvat fiind nevoie de noi alegeri, iar cabinetul Filip controlat de democrați ocupă în continuare Casa Guvernului și alte instituții ale statului.

„R. Moldova are Parlament legitim și guvern legal învestit, recunoscut de partenerii externi. Ignorați indicațiile regimului care pleacă. Vă asigur că foarte curând lucrurile vor reveni la normalitate”, a mai spus însă Maia Sandu, într-un apel adresat funcționarilor publici. Guvernul său instalat sâmbătă activează de atunci în incinta clădirii Parlamentului.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG