Linkuri accesibilitate

Maia Sandu: Traian Băsescu trebuie să-și primească înapoi cetățenia moldoveană


Decretul de retragere a cetățeniei moldovene lui Traian Băsescu, semnat de președintele Igor Dodon

Șefa guvernului PSRM-ACUM, Maia Sandu, a declarat că fostul președinte român, Traian Băsescu, trebuie să primească înapoi cetățenia moldoveană care i-a fost retrasă în ianuarie 2017 de președintele Igor Dodon. „Domnul Băsescu trebuie să-și primească cetățenia înapoi pentru toate lucrurile bune pe care le-a făcut pentru noi”, le-a spus Sandu jurnaliștilor.

Traian Băsescu a primit cetățenia moldoveană în 2016, fiindu-i acordată de fostul președinte Nicolae Timofti. Imediat ce a devenit președinte, Igor Dodon i-a retras-o pe motiv că Băsescu ar fi omis în cererea de cetățenie faptul că era cercetat penal în România. Dodon l-a mai acuzat pe Băsescu că ar vrea să submineze statalitatea R. Moldova.

Astăzi, Maia Sandu a spus că Traian Băsescu poartă în aceste zile discuții cu oficialii europeni pentru a ajuta R. Moldova să depășească în mod pașnic criza politică de la Chișinău, iar noul guvern să poată să intre în funcție deplină. Fostul președinte român a încercat să-și restabilească cetățenia moldoveană în justiție, dar Curtea Supremă de Justiție i-a respins demersul în noiembrie 2018.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG