Linkuri accesibilitate

Premierul Maia Sandu lansează un avertisment la adresa Poliției


MOLDOVA -- Maia Sandu, who was appointed as prime minister of Moldova, attends a first meeting of the new cabinet, in Chisinau, June 10, 2019
MOLDOVA -- Maia Sandu, who was appointed as prime minister of Moldova, attends a first meeting of the new cabinet, in Chisinau, June 10, 2019

Premierul Maia Sandu a lansat un apel către membri tuturor forțelor de poliție să sprijine noul guvern, dar i-a și avertizat că riscă ani grei de pușcărie dacă prin acțiunile lor vor încălca legislația și Constituția. „Voi, care îndepliniți ordinele lui Plahotniuc, veți fi pedepsiți. Pedeapsa voastră va crește cu fiecare încălcare a Constituției”, a avertizat noul premier.

„Voi, cei care îndepliniți acum ordinele ilegale ale lui Plahotniuc, anume astfel de acțiuni faceți și vei fi pedepsiți conform legii. Veți răspunde în fața unei justiții independente pentru crime împotriva poporului Republicii Moldova. Pedeapsa voastră crește cu fiecare acțiune abuzivă de încălcare a Constituției”.

În cursul unei scurte declarații de presă, Maia Sandu i s-a adresat direct lui Alexandru Pânzari, demis de guvernul ei din funcția de șef al Poliției, să nu se opună instalării noii puteri. În caz contrar, poate fi acuzat de „uzurparea puterii”, care se pedepsește cu cel puțin 10 ani de închisoare, a spus Sandu. Pe de altă parte, Sandu i-a îndemnat pe simpatizanții guvernului său să nu iasă pe străzi astăzi.

Declarațiile premierului au fost provocate de faptul că mai mulți polițiști care și-au declarat sprijinul pentru noul guvern au fost suspendați din funcție. Miercuri, noul ministru de interne, Andrei Năstase a avut o altercație directă cu Alexandru Pînzari.

XS
SM
MD
LG