Linkuri accesibilitate

Administrația regiunii separatiste transnistrene colectează probe pentru a trage la răspundere Chişinăul la Curtea de justiție de la Haga


Vadim Krasnoselski la Bender
Vadim Krasnoselski la Bender

Tiraspolul continuă să insiste asupra ideii că Republica Moldova ar trebui să răspundă penal pentru ceea ce administrația separatistă numește „crime de război și crime împotriva umanității” care s-ar fi produs în cadrul conflictului de pe Nistru din 1992.

La sediul reprezentanței Transnistriei la Moscova a fost organizată miercuri masa rotundă cu titlul sugestiv „Caracterul inevitabil al pedepsei pentru crimele împotriva poporului Transnistriei în agresiunii militare a Moldovei din 1992”. Șeful departamentului de externe de la Tiraspol, Vitali Ignatiev, a declarat că administrația regiunii separatiste colectează probe pentru a trage la răspundere Chişinăul la Curtea de justiție de la Haga. Rezoluția adoptată în cadrul evenimentului de la Moscova cere conducerii Republicii Moldova și comunității internaționale să dea o apreciere politico-juridică evenimentelor din 1992 și să recunoască independența regiunii, aceasta fiind „garanția principală a apărării drepturilor populației Transnistriei”.

Tema a fost abordată și de liderul transnistrean Vadim Krasnoselski, care a subliniat într-un interviu pentru postul public local de televiziune: „crimele împotriva umanității nu au termen de prescripție”. El a mai spus că i-a cerut președintelui Dodon să dea o apreciere evenimentelor din 1992 și să-i tragă la răspundere pe cei vinovați, demers la care nu a primit niciun răspuns.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG