Linkuri accesibilitate

Vadim Krasnoselski îl acuză pe Igor Dodon de lansarea unor speculații neîntemeiate pe tema stabilității în Transnistria


Igor Dodon și Vadim Krasnoselski la Bender, 25 decembrie 2018
Igor Dodon și Vadim Krasnoselski la Bender, 25 decembrie 2018

Liderul transnistrean Vadim Krasnoselski l-a acuzat pe Igor Dodon că ar face speculații gratuite, atunci când spune că situația în jurul Transnistriei s-ar putea tensiona „după ce puterea la Chişinău a fost pierdută de oligarhul Vladimir Plahotniuc”.

„A face astfel de declarații înseamnă a pune sub semnul întrebării însăși misiunea de pacificare”, a spus Krasnoselski. El a subliniat că situația este calmă și stabilă. „Trebuie să-l întrebăm pe președintele Dodon unde a văzut destabilizare. El trebuie să fie responsabil de consecințele unor astfel de declarații”, a mai spus șeful administrației transnistrene.

Acesta a mai calificat drept „speculații în lupta pentru putere” declarațiile politicienilor moldoveni cu privire la soluționarea problemei transnistrene prin federalizarea țării. El a revenit la una dintre tezele predilecte ale Tiraspolului potrivit căreia statutul regiunii separatiste poate fi doar cel de independență, iar negocierile în formatul 5+2 sunt doar pentru a clarifica relațiile dintre două părți egale – Chişinăul și Tiraspolul.

În cadrul mai multor interviuri acordate presei ruse, Igor Dodon a spus că situația în jurul Transnistriei s-ar putea tensiona, având în vedere că administrația de acolo l-a susținut la recentele alegeri parlamentare pe oligarhul Vladimir Plahotniuc. Dodon a spus că în Transnistria la putere „este un anumit clan, pe modelul a ceea ce a fost în Republica Moldova”. „Toată lumea știe că a existat o cooperare foarte apropiată dintre aceste două clanuri de business, undeva în zona activităților criminale și a schemelor de contrabandă. Acum sarcina noastră este să nu admitem destabilizări și provocări. Pentru că doritori de a organiza așa ceva pot fi destui, având în vedere că unii au pierdut puterea pe malul drept, iar alții încă mai conduc pe malul stâng”, a spus Igor Dodon.

XS
SM
MD
LG