Linkuri accesibilitate

Premierul Maia Sandu cere demisia șefei interimare a Procuraturii Anticorupție


Ex-primarul de Orhei, în prezent deputatul Ilan Şor. 22 februarie 2019
Ex-primarul de Orhei, în prezent deputatul Ilan Şor. 22 februarie 2019

Premierul Maia Sandu a cerut ca șefa interimară a Procuraturii Antcorupție, Adriana Bețișor, să părăsească sistemul. Mai mult, într-o postare pe Facebook, Maia Sandu afirmă că Adriana Bețișor ar trebui deferită justitie, pentru că „cinci ani l-a lăsat pe Șor în libertate”.

„Adriana Bețișor nu doar că trebuie să părăsească cât mai urgent organele procuraturii, ci trebuie deferită justiției pentru prejudicierea statului în urma deciziilor sale întârziate și a instrumentării dosarelor la comandă politică” a scris premierul pe contul său de Facebook.

Miercuri dimineață se anunțase că pocurorii anticorupție au început să pună sechestru pe mai multe bunuri imobile, mașini și cote sociale ale persoanelor juridice recunoscute drept părți civile reponsabile în dosarul fraudei bancare, inclusive proprietăți ale deputatului Ilan Șor. Potrivit TV8, în cazul lui Șor este vorba despre companii care funcționează în regim Duty Free.

Portalul mold-streeet.com a relatat recent că Ilan Şor, condamnat de prima instanță la 7 ani de închisoare în dosarul fraudei bancare, a vândut 12 magazine duty free ale companiei Dufremol unui businessman bulgar. O altă companie de duty free afiliată familiei Şor – DFM – continuă să activeze.

Totodată, relatează Agora.md, procurorii au cerut judecătorilor eliberarea unui mandat de arest pe numele lui Ilan Șor și anunțarea acestuia în căutare internațională.

Pe de altă parte, Curtea de Apel Cahul a amânat ședința de miercuri în dosarul lui Ilan Șor pentru 19 iulie, din motiv că nu s-au prezentat nici avocatul lui Șor dar nici cei din oficiu, relatează Unimedia.

XS
SM
MD
LG