Linkuri accesibilitate

Consiliul Suprem de Securitate a discutat la Chișinău problema asigurării energetice


La un protest împotriva majorării prețurilor de către ANRE

Consiliul Suprem de Securitate, convocat de președintele Igor Dodon, a discutat miercuri, problema asigurării energetice a Republicii Moldova, ținând cont de faptul că la sfîrșitul anului expiră contractul cu Gazprom. Potrivit IPN, în acest context s-au cerut informații suplimentare despre livrările energie electrică de la Cuciurgan.

Consiliul a discutat vânzarea activelor Union Fenosa către un nou proprietar. Iar conducerea ANRE i-a informat pe membrii CSS despre formarea tarifelor la energia electrică și gaze. „Anul trecut conducerea politică s-a implicat în privința stabilirii tarifelor și, pur electoral, a mers cu unele indicații. De aceea, ANRE-ul a redus tarifele înainte de alegeri”, a declarat Igor Dodon.

În cadrul CSS s-a discutat și despre categoriile de mărfuri asupra cărora există suspiciuni de contrabandă de proporții. Este vorba de anabolizante, chihlimbar, țigări și alcool etilic. S-au cerut, de asemenea, informații privind legalitatea construcției Arenei Chișinău și examinarea programului de dobândire a cetățeniei prin investiții.

Președintele Dodon a declarat că toate informațiile solicitate urmează a fi obținute în următoarele zece zile, când va avea loc următoarea ședință a Consiliului Suprem de Securitate.

XS
SM
MD
LG