Linkuri accesibilitate

Vladimir Putin și Donald Trump au discutat la Osaka despre îmbunătățirea relațiilor bilaterale, „situațiile din Iran, Siria și Ucraina”


Președintele rus Vladimir Putin și președintele Statelor Unite Donald Trump la summitul G20 de la Osaka. 28 iunie 2019

Președintele rus Vladimir Putin l-a invitat pe omologului său american Donald Trump să viziteze Rusia în mai 2020, pentru celebrarea a 75 de ani de la victoria împotriva Germaniei naziste, a anunțat Iuri Uceakov, consilier la Kremlinului.

Donald Trump, care a avut vineri o întrevedere cu Vladimir Putin în marja summitului G20 de la Osaka, a reacționat „foarte pozitiv” la această invitație, a adăugat reprezentantul Kremlinului.

Înainte de întrevederea separată de la Osaka, Trump și-a lăudat „relația foarte, foarte bună” cu președintele rus Vladimir Putin, atrăgându-i atenția, pe ton glumeț, să nu se amestece în alegerile prezidențiale americane de la anul, la care Trump va încerca să obțină un nou mandat.

După discuția bilaterală de peste o oră, Casa Albă a dat publicității o scurtă declarație de presă în care se arată că cei doi lideri au căzut de acord că „îmbunătățirea relațiilor bilaterale în interesul ambelor țări” și că au discutat „situațiile din Iran, Siria, Venezuela și Ucraina”.

XS
SM
MD
LG