Linkuri accesibilitate

Raportul Kroll 2 privind „furtul miliardului”, în atenția Comisiei parlamentare de investigare a fraudei bancare


Comisia parlamentară pentru investigarea fraudei bancare a obținut raportul Kroll 2 de la reprezentanții companiei care s-au aflat marți, 2 iulie, la Chișinău.

Președintele comisiei, Alexandru Slusari, a declarat pentru „Ziarul de Gardă” că membrii acesteia au primit copii ale raportului Kroll 2 în limba engleză, care însă nu conține și lista beneficiarilor, aflată în posesia Procuraturii. „Pentru a obține (lista – n.r.) este nevoie de consultări suplimentare”, a spus Alexandru Slusari.

Totodată, președintele Comisiei parlamentare a menționat că reprezentanții Kroll au recomandat deputaților să nu facă public conținutul raportului. „Ne-au recomandat să nu îl publicăm sub aspectul recuperării banilor, dar noi am avut argumentele noastre. Sunt și niște solicitări de la procuratură de a nu publica raportul, dar și de la Banca Națională”, a declarat Alexandru Slusari pentru Ziarul de Gardă.

Potrivit sursei citate, la întrevederea cu reprezentanții companiei Kroll au participat membrii misiunii FMI și guvernatorul BNM, Octavian Armașu.

Comisia parlamentară de anchetă urmează să se întrunească, miercuri, 3 iulie, într-o nouă ședință pentru a-i audia pe fostul ministru al economiei în perioada 2010-2014, Valeriu Lazăr, și fostul șef al Centrului Național Anticorupție, Viorel Chetraru.

XS
SM
MD
LG