Linkuri accesibilitate

Averea fostului lider separatist de la Tiraspol Evgheni Șevciuk a fost confiscată, iar bunurile ce i-au aparţinut vor fi vândute


Fostul lider transnistrean Evgheni Şevciuk. 10 octombrie 2016
Fostul lider transnistrean Evgheni Şevciuk. 10 octombrie 2016

Aproximativ 80 de milioane de ruble transnistrene vor fi recuperate, printr-o decizie judecătorească, în bugetul regiunii transnistrene prin vânzarea bunurilor care au aparținut fostului șef al regiunii separatiste, Evgheni Șevciuk, care a fost condamnat în absență pentru corupție, informează site-urile de știri moldovenește citind surse transnistrene. Instanța din regiune i-a aplicat lui Șevciuk o amendă pentru corupție de 600 de milioane de ruble transnistrene. În total, în regiunea transnistreană împotriva lui Șevciuk au fost deschise 6 dosare penale.

În 2016, Şevciuk a pierdut alegerile în favoarea lui Vadim Krasnoselski. În vara anului 2017, el a fugit din regiunea transnistreană. În decembrie 2018, Curtea Supremă de Justiție locală l-a condamnat în absență la 16 ani în colonie cu regim special, privind cinci capete de acuzare inclusiv corupție în proporții deosebit de mari și abuz în funcție.

XS
SM
MD
LG