Linkuri accesibilitate

Procuroarea Adriana Beţişor a demisionat din funcția de șef interimar al Procuraturii Anticorupție


Procuroarea Adriana Bețișor, numită interimar la conducerea Procuraturii Anticorupție, 2 aprilie 2019
Procuroarea Adriana Bețișor, numită interimar la conducerea Procuraturii Anticorupție, 2 aprilie 2019

Procuroarea Adriana Beţişor şi-a anunțat demisia din funcţia de şef interimar al Procuraturii Anticorupție. Aceasta va rămâne în continuare în funcția de adjunct al Procuraturii Anticorupţie. Adriana Beţişor a fost desemnată câștigătoarea concursului pentru ocuparea funcției de adjunct al şefului Procuraturii Anticorupție în luna decembrie 2017.

„Demisia Adrianei Beţişor [din funcția de şef interimar al Procuraturii Anticorupție] nu este suficientă. Ea trebuie să răspundă conform legii pentru toate comenzile politice pe care le-a îndeplinit fără să clipească, dar şi pentru pentru faptul că de facto a blocat urmărirea penală în dosarul furtului miliardului”, a scris deputatul partidului Acțiune și Solidaritate Sergiu Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

Deputatul PAS mai precizează că demisia unei persoane dintr-o anumită funcţie sau demnitate publică nu îl absolvă de răspunderea juridică care va surveni în cazul în care se va constata că această persoană a încălcat legea. „Dacă a încălcat legea, va răspunde indiferent dacă şi-a dat demisia, a fost demis sau a rămas în funcţie”.

Adriana Beţişor va ocupa funcția de adjunct al șefului Procuraturii Anticorupţie, iar interimatul funcţiei de şef al instituției a fost preluat de Eduard Varzari.

XS
SM
MD
LG