Linkuri accesibilitate

Fostul președinte român, Traian Băsescu, ar putea deveni vicepreședinte al comisiei de politică externă din Parlamentul European


Fostul președinte al României, Traian Băsescu.

Delegația română în Partidul Popular European, care este a treia ca mărime în cadrul popularilor europeni, a negociat funcții importante în comisiile parlamentare. Astfel , Traian Băsescu ar urma să ocupe postul de vicepreședinte al celei mai importante comisii din PE, cea de politică externă, au declarat Europei Libere surse implicate în negocieri.

În acest moment, grupurile parlamentare negociaza componența noilor comisii de resort din Parlamentul European, în cadrul grupurilor și între grupuri, ca pe 10 iulie, toate aceste propuneri să fie prezentata în plen.

Potrivit unor surse apropiate de negocierile care au loc în noul Parlament European, se discută și președinția Comisiei PE pentru Parteneriatul Estic, unde șanse mari se pare că le-ar avea președintele executiv al Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac. Funcția ar fi importantă pentru România, în condițiile în care această comisie promovează relațiile cu țările de la estul României, unde miza pentru București este păstrarea în linia pro-europeană a Republicii Moldova și sprijinirea Guvernului Maiei Sandu. Tomac face parte din partidul care a declarat că, la Bruxelles, va promova unirea dintre România și Moldova.

Mai multe, aici.

Previous Next

XS
SM
MD
LG