Linkuri accesibilitate

Primarul interimar al Chișinăului, Ruslan Codreanu, și directorul Moldtelecom, Dan Mitriuc, au demisionat din funcție


Ruslan Codreanu, în studioul Europei Libere

Ruslan Codreanu și-a prezentat demisia din funcția de viceprimar pe domeniul social și primar interimar al Chișinăului, după ce consilierii municipali au votat joi un proiect de decizie în acest sens, relatează Unimedia. Fostul primar a declarat că săptămâna viitoare va organiza o conferință, unde va prezenta un raport de activitate pentru cei patru ani cât a fost viceprimar.

Tot joi a demisionat și directorul general al companiei Moldtelecom, Dan Mitriuc. În cadrul ședinței Guvernului din 20 iunie, premierul Maia Sandu a criticat modul de administrare la compania Moldtelecom. Premierul le-a mai cerut reprezentanților Agenției Proprietăți Publice să inițieze o anchetă pe marginea managementului de la Moldtelecom și de la întreprinderea Metalferos.

„Știm că aceste două companii de stat au fost folosite de către regimul precedent pentru a furniza milioane și milioane pentru a finanța partide politice și au fost delapidate de bani. În loc să contribuie la consolidarea proprietăților publice, aceste companii au fost administrate în defavoarea statului”, a declarat premierul.

XS
SM
MD
LG