Linkuri accesibilitate

Parlamentul a acceptat demisia unor membri CEC și a respins candidaturile PD în comisia de anchetă pentru investigarea fraudei bancare


Andrian Candu în Parlament
Andrian Candu în Parlament

Parlamentul a acceptat cererile de demisie ale președintei Comisiei Electorale Centrale (CEC), Alina Russu, vicepreședintei instituției Rodica Ciubotaru și a membrului CEC Iurie Ciocan.

Deputații au acceptat și demisia judecătorului Curții Supreme de Justiție Valeriu Doagă, în urma cererii depuse.

Parlamentul l-a revocat din funcție pe directorul general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor, Anatolie Zagorodnîi.

Totodată, majoritatea parlamentară a respins propunerea democraților de a-i include pe fostul președinte al Parlamentului Adrian Candu și fostul ministru al justiției Vladimir Cebotari în Comisia parlamentară pentru elucidarea circumstanțelor devalizării sistemului bancar și investigării fraudei bancare, pe motivul conflictului de interese. Fracțiunea PD urmează să propună alte candidaturi.

Pe ordinea de zi a Parlamentului mai figurează modificarea Legii privind actele de identitate din sistemul național de pașapoarte, a Legii cu privire la serviciul diplomatic și a Legii privind recensământul populației și al locuințelor din Republica Moldova în anul 2014.

XS
SM
MD
LG