Linkuri accesibilitate

Adrian Popenco revine la Procuratura Anticorupție (PA) în funcția de șef-adjunct


Majoritatea parlamentara a respins vineri, propunerea Partidului Democrat ca deputatii Andrian Candu si Vladimir Cebotari sa faca parte din Comisia de investigare a fraudei bancare. Asta pentru ca ei s-ar afla in conflict de interese, lucru recunoscut si de Candu, iar Cebotari nu a facut nicio declaratie. În locul celor doi, fractiunea PD i-a propus pe Alexandru Jizdan si Grigore Repesciuc, relatează Jurnal TV.

Adrian Popenco, procurorul care l-a audiat pe Ilan Șor în 2015, după ce acesta a depus un autodenunț, inculpându-l pe fostul premier Vlad Filat, revine la Procuratura Anticorupție (PA) în funcția de șef-adjunct. Numirea lui Popenco are loc la scurt timp după ce Adriana Bețișor a renunțat la funcția de procuror-șef interimar al PA. Revenirea lui Popenco la PA nu a fost făcută publică, dar a fost confirmată de procurorul general Eduard Harunjen pentru Ziarul de Gardă. Harunjen a precizat că Popenco a fost numai „delegat” să preia funcția de la PA, din cauza volumului mare de muncă.

Din 2017, Adrian Popenco este adjunct al procurorului-șef al Procuraturii municipiului Chișinău. Anterior, în 2013, acesta a exercitat funcția de adjunct al procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție, după care a exercitat și funcția de procuror interimar anticorupție.

XS
SM
MD
LG