Linkuri accesibilitate

Volodimir Zelenski l-a invitat pe Vladimir Putin la o discuție față-n față, în prezența liderilor SUA, Franței, Germaniei și Marii Britanii


Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a invitat pe președintele rus Vladimir Putin la o discuție față-n față, la Minsk, la care ar vrea să fie prezenți și liderii din Statele Unite, Franța, Germania și Marea Britanie. Într-o postare video pe Facebook, Zelenski a declarat că trebuie să discutăm „cui aparține Crimeea, și cine este sau nu este prezent în Donbas?”

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că Putin va analiza invitația, dar nu poate da nici un răspuns pe moment. „Trebuie în primul rând să vedem dacă o astfel de întâlnire chiar ar putea aduce ceva și în al doilea rând să înțelegem ce format nou de discuții ni se propune”, a declarat Dmitri Peskov.

Se pare că inițiativa lui Zelenski a fost provocată de postul rus de televiziune Rossia 1 care, duminică, anunța că va organiza un „duplex” cu un post de televiziune din Ucraina, sub genericul „Trebuie să discutăm”. Inițiativa a provocat critici vehemente la Kiev, unde e considerată o provocare, o încercare de a diviza „ucrainenii în pro-ruși și pro-europeni”, a comentat și președintele Zelenski.

XS
SM
MD
LG