Linkuri accesibilitate

Salariile și pensiile vor fi plătite la timp și integral și după rectificarea bugetară, dă asigurări ministra finanțelor, Natalia Gavrilița


Salariile și pensiile vor fi plătite la timp și integral și după rectificarea bugetară pe care o plănuiește Ministerul Finanțelor, a dat asigurări astăzi, într-o conferință de presă, ministrului finanțelor, Natalia Gavrilița.

Natalia Gavrilița a spus și că, atunci când a venit la conducerea ministerului, a preluat un deficit bugetar de peste 4 miliarde de lei.

Rectificarea bugetară prevăzută de Ministerul Finanțelor cuprinde venituri suplimentare provenite din asistența financiară a Uniunii Europene, dar și ajustări ale cheltuielilor, prin reducerea fondurilor alocate investițiilor capitale. Natalia Gavrilița a precizat că de la investiții vor fi tăiate peste 600 de milioane de lei.

În cadrul rectificării, peste un miliard de lei vor fi redirecționați de la bugetul de stat către bugetele locale, pentru a acoperi cheltuielile administrațiilor publice locale.

Totodată, Natalia Gavrilița a precizat că se fac eforturi pentru crearea unui mediu de afaceri previzibil, orientat spre antreprenori, care să permită colectarea eficientă și la timp a taxelor și impozitelor.

Ministrul finanțelor a mai spus că instituția pe care o conduce își va onora angajamentele și din cadrul programului „Prima Casă”, iar acest program va continua atât timp cât va fi în beneficiul cetățenilor și este efectuat într-un cadru de prudență fiscală.

XS
SM
MD
LG