Linkuri accesibilitate

Alexandru Slusari: Vom cere Procuraturii să verifice autenticitatea documentului publicat de Renato Usatîi drept „raportul Kroll 2 integral”


Coperta primului raport al companiei Kroll
Coperta primului raport al companiei Kroll

Șeful Comisiei parlamentare de anchetă a fraudei bancare, Alexandru Slusari, a spus luni că structura pe care o conduce va cere Procuraturii Generale să verifice autenticitatea documentului publicat săptămâna trecută de Renato Usatîi drept „raportul Kroll 2 integral”, dar și să afle cum s-a produs scurgerea de informații.

Slusari a făcut declarația luni la o conferință de presă, unde a mai spus printre altele că în comisia pe care o conduce vor fi audiate, începând de săptămâna viitoare, „persoanele care au fost implicate la cel mai înalt nivel în luarea deciziilor” (legate de sistemul bancar), anume: fostul premier Iurie Leancă, fosta conducere BNM și unii deputați din actualul parlament. „Juridic, au luat anumite decizii, au aprobat anumite idei sau n-au luat decizii când ar fi trebuit să le ia”, a explicat Slusari. Slusari a mai spus că în comisia sa modul cum s-a produs frauda este „clar, în linii mari”, urmând să fie încă stabilite „detalii importante”, de pildă ordinea cronologică a evenimentelor.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG