Linkuri accesibilitate

Angela Merkel a declarat că guvernarea de la Chișinău are mult de muncă pentru realizarea reformelor și combaterea corupției


Angela Merkel și Maia Sandu la Berlin, 16 iulie 2019
Angela Merkel și Maia Sandu la Berlin, 16 iulie 2019

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, și-a exprimat convingerea că la Chișinău există astăzi o guvernare pro-europeană, în interesul oamenilor, dar a spus că această guvernare are mult de muncă pentru realizarea reformelor și combaterea corupției. Merkel a făcut declarația după convorbiri purtate astăzi la Berlin cu prim-ministrul moldovean Maia Sandu.

„Comisia Europeana deja a spus clar că va ajuta Moldova pe această cale și vom face același lucru din partea Germaniei, din toată inima!”, a spus Merkel, la o conferință de presă comună cu Sandu.

Cancelarul german a lăudat-o pe șefa guvernului moldovean pentru deciziile luate și curajul arătat în timpul recentei tranziții a puterii la Chișinău, când Partidul Democrat a refuzat timp de o săptămână să cedeze guvernarea.

Maia Sandu i-a mulțumit Angelei Merkel pentru sprijinirea R. Moldova, spunând că este unul „din cei mai respectați lideri din UE, o femeie care a condus Germania și Europa în timpuri turbulente cu curaj și pricepere”.

Agențiile internaționale de știri remarcă faptul că la întâmpinarea Maiei Sandu la Berlin, Merkel a rămas așezată, în timpul intonării imnurilor naționale, pentru a doua oară într-o săptămână, pe fundalul îngrijorărilor privind starea sănătății sale. Cancelarul Germaniei, care va împlini mâine 65 de ani, a avut în ultimele săptămâni câteva episoade în care nu s-a simțit bine la ceremoniile publice.

XS
SM
MD
LG