Linkuri accesibilitate

PNL începe campania pentru candidatura lui Klaus Iohannis la un nou mandat de președinte al României


Klaus Iohannis

În România, Partidul Național Liberal, principalul partid de opoziție, va demara campania de strângere de semnături pentru candidatura la un nou mandat de președinte al lui Klaus Iohannis, după ce partidul se va reuni la Consiliul Național, pe 8 august. Decizia a fost anunțată luni, de președintele PNL, Ludovic Orban.

Tot luni, fostul premier Victor Ponta, liderul partidului Pro România a declarat că nu a luat nicio decizie privind susținerea vreunui candidat în alegerile prezidențiale din noiembrie. „Nu am luat nicio decizie privind candidaturi sau colaborări politice, asemenea decizii pot fi luate doar de către Echipa ProRomânia”, a anunțat pe Facebook Victor Ponta, după discuțiile pe care le-a avut cu liderii PSD-ALDE, Viorica Dăncilă și, respectiv, Călin Popescu Tăriceanu privind sprijinul acordat unui viitor candidat social-democrat la prezidențiale.

La sfârșitul săptămânii trecute, Alianța 2020 USR-PLUS a decis că va merge în alegerile prezidențiale din noiembrie cu Dan Barna (lider USR), cadidat la președinție și Dacian Cioloș (lider PLUS), candidat la funcția de premier. Cioloș este în acest moment eurodeputat, lider al grupării liberale Renew Europe, din care face parte și partidul En Marche, al președintelui francez Emmanuel Macron.

XS
SM
MD
LG