Linkuri accesibilitate

Uniunea Europeană apreciază „mandatul puternic” pentru reforme, primit de partidul prezidențial din Ucraina


Președintele ucrainean Volodymyr Zelenskiy , 21 iulie 2019
Președintele ucrainean Volodymyr Zelenskiy , 21 iulie 2019

Uniunea Europeană a apreciat că rezultatul alegerilor anticipate de duminică,din Ucraina, va reprezenta un mandat „puternic” pentru declanșarea reformelor. „Uniunea Europeană este alături de o Ucraină democratică, stabilă și prosperă”, se spune într-un comunicat de presă dat luni seară de către serviciul de acțiune externă al UE.

Partidul președintelui Volodimir Zelenski, „Servitorul Poporului”, ar urma să câștige majoritatea parlamentară – așa indicau cifrele publicate de CEC după numărarea a 89% din voturi, în primele ore ale zilei de marți.

Potrivit rezultatelor parțiale publicate de CEC de la Kiev, „Servitorul Poporului”, partidul președintelui Volodimir Zelenski, conducea în 129 din 199 de circumscripții uninominale ucrainene, câștigând majoritatea și pe listele partid cu 43% din voturi sau 122 de locuri, cu mult înaintea celui mai puternic rival, Platforma-Pentru Viață, – care are doar 12% din voturi, sau 45 de locuri. Partidul fostului președinte Petro Poroșenko, a primit mai puțin de 9% din voturi, partidul fostei prim-ministre Iulia Timoșenko a obținut 8%, iar cel al rockerului Sviatoslav Vakarciuk – 6 procente.

XS
SM
MD
LG