Linkuri accesibilitate

Ministrul de interne, Andrei Năstase, reia criticile la adresa Procuraturii Generale


Ministrul de Interne Andrei Năstase a reluat acuzațiile la adresa şefilor procuraturii, vizându-l de această dată pe procurorul general interimar Igor Popa. Năstase îl învinuiește pe Popa că ar încercat să obstrucționeze investigarea tentativei de uzurpare a puterii în stat de către PD, care a refuzat timp de o săptămână să cedeze puterea noii majorități parlamentare.

Procuratura Generală a replicat că declarațiile ministrului de interne ar fi „o încercare de a exercita o presiune ilegală asupra procurorilor”. „Asigurăm că pe caz va fi adoptată o decizie legală şi întemeiată, care va fi comunicată autorului denunțului în modul şi termenul stabilit de lege”, se spune în reacția instituției remisă presei.

Ministrul de interne Andrei Năstase a cerut, luni, cercetarea penală a fostului procuror general Eduard Harunjen şi a ex-procuroarei interimare de la Procuratura Anticorupţie Adriana Beţişor, pentru că ar fi tăinuit intenționat informațiile venite din Elveţia ce se referă la un episod de spălare de bani în care ar putea fi implicat Vladimir Plahotniuc. Năstase a afirmat că apărătorii de stat nu ar fi răspuns la demersurile colegilor lor elvețieni.

Mai multe, aici.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG