Linkuri accesibilitate

Premierul Maia Sandu și spicherul Zinaida Greceanîi întreprind o vizită la Bruxelles


MOLDOVA -- (R-L) Moldovan Prime Minister Maia Sandu, Parliament Speaker Zinaida Greceanii and President Igor Dodon, who was temporarily relieved of his duties by a Moldovan court to allow a stand-in to call a snap election, attend new ministers' swearing-

Primul ministru Maia Sandu și președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi încep astăzi o vizită de lucru la Bruxelles, unde vor avea întrevederi la Comisia Europeană și în Parlamentul European. Înaintea vizitei, marți, guvernul de la Chișinău a aprobat inițierea negocierilor pentru semnarea a trei acorduri de finanțare din partea Comisiei Europene, în valoare totală de peste 40 de milioane de euro. Este vorba, între altele, despre proiectele de reformare a justiției și combaterea corupției; susținerea economică a regiunilor, inclusiv a inițiativelor de antreprenoriat ale tinerilor și crearea locurilor noi de muncă; precum și asistență pe dimensiunea socială, pentru promovarea egalității de gen și combaterea violenței în familie.

Tot marți, Comisia Europeană a reluat sprijinul bugetar acordat Republicii Moldova, alocând suma de 14,54 milioane de euro pentru a susţine punerea în aplicare a Acordului de liber schimb UE - Moldova, finanţarea programelor de educaţie şi formare profesională şi punerea în aplicare a Planului de acţiune pentru liberalizarea regimului de vize, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar, citat de Agerpres. Plăţile au fost reluate după o suspendare de aproape doi ani ca urmare a deteriorării situaţiei din Republica Moldova în ceea ce priveşte statul de drept. Guvernul recent învestit a luat o serie de decizii importante care au permis UE să aprecieze că sunt îndeplinite condiţiile pentru reluarea sprijinului bugetar acordat Republicii Moldova, se mai spune în comunicatul citat.

XS
SM
MD
LG