Linkuri accesibilitate

Premierul Maia Sandu a criticat repunerea lui Ion Druță în funcția de președinte al CSJ


Premierul Maia Sandu a criticat drept „o dovadă clară că sistemul de mercenari politici ai lui Plahotniuc din justiție este încă viu” decizia Curții de Apel Chișinău de a-l repune pe Ion Druță în funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție.

Miercuri, Curtea de Apel a anulat decizia CSM de a-l suspenda pe Ion Druță din fruntea Curții Supreme. A fost anulată și decizia de suspendare a lui Radu Țurcan din funcția de președinte al Judecătoriei Chișinău.

Premierul, într-o postare pe Facebook, a avertizat și că Procuratura ar vrea să organizeze concursul pentru ocuparea funcției de Procuror General, după plecarea lui Eduard Harunjen, după „regulile vechi”, fără să aștepte schimbările care vor fi aduse de Parlament.

„Deși Parlamentul urmează să aprobe în curând o lege prin care să schimbe regulile de concurs pentru funcția de procuror general, unii membri ai CSP încearcă să inițieze concursul după regulile vechi, astfel încât să înscăuneze în această funcție un nou Harunjen...”, scrie Maia Sandu.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG