Linkuri accesibilitate

Un tribunal din Moscova va judeca astăzi cererea de eliberare a lui Aleksei Navalnîi


Aleksei Navalnîi în spital la Moscova, 29 iulie 2019

Alexei Navalnîi, unul din liderii opoziției ruse, a declarat luni că s-ar putea să fi fost otrăvit în închisoare. Navalnîi a fost arestat înainte de demonstrația de sâmbătă de la Moscova, pentru libertatea alegerilor locale, la care poliția a reținut aproape 1400 de oameni. A publicat și o poză din spitalul, în care i se vede fata tumefiată, mai ales în jurul ochilor. Navalnîi a fost condamnat la 30 de zile închisoare pentru incitare la proteste neautorizat. Luni dimineată a fost internet de urgență la un spital al penitenciarului, câteva ore mai tîrziu, a fost dus înapoi în celulă.

Un doctor care l-a examinat duminică pe Alexei Navalnîi în spitalul unei închisori din Moscova a spus că liderul de opoziție rus prezintă simptomele unei otrăviri chimice, iar medicii închisorii care l-au diagnosticat inițial cu o „reacție alergică severă” au refuzat să-i ia analizele necesare. Vasilieva a spus că urmează să-l vadă din nou pe Navalnîi astăzi. Un aliat al opozantului, Leonid Volkov, a spus că în izolatorul unde se află Navalnîi și unde a fost întemnițat și el în trecut există o situația „sanitară” gravă.

Marți, un tribunal din Moscova va judeca cererea de eliberare a lui Navalnîi, înaintată de avocații săi, care invocă atât problemele lui de sănătate cât și lipsa motivelor pentru arestul administrativ de 30 de zile.

XS
SM
MD
LG