Linkuri accesibilitate

Un tribunal din Moscova va judeca astăzi cererea de eliberare a lui Aleksei Navalnîi


Aleksei Navalnîi în spital la Moscova, 29 iulie 2019
Aleksei Navalnîi în spital la Moscova, 29 iulie 2019

Alexei Navalnîi, unul din liderii opoziției ruse, a declarat luni că s-ar putea să fi fost otrăvit în închisoare. Navalnîi a fost arestat înainte de demonstrația de sâmbătă de la Moscova, pentru libertatea alegerilor locale, la care poliția a reținut aproape 1400 de oameni. A publicat și o poză din spitalul, în care i se vede fata tumefiată, mai ales în jurul ochilor. Navalnîi a fost condamnat la 30 de zile închisoare pentru incitare la proteste neautorizat. Luni dimineată a fost internet de urgență la un spital al penitenciarului, câteva ore mai tîrziu, a fost dus înapoi în celulă.

Un doctor care l-a examinat duminică pe Alexei Navalnîi în spitalul unei închisori din Moscova a spus că liderul de opoziție rus prezintă simptomele unei otrăviri chimice, iar medicii închisorii care l-au diagnosticat inițial cu o „reacție alergică severă” au refuzat să-i ia analizele necesare. Vasilieva a spus că urmează să-l vadă din nou pe Navalnîi astăzi. Un aliat al opozantului, Leonid Volkov, a spus că în izolatorul unde se află Navalnîi și unde a fost întemnițat și el în trecut există o situația „sanitară” gravă.

Marți, un tribunal din Moscova va judeca cererea de eliberare a lui Navalnîi, înaintată de avocații săi, care invocă atât problemele lui de sănătate cât și lipsa motivelor pentru arestul administrativ de 30 de zile.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG