Linkuri accesibilitate

Peste 40 de persoane, reținute la protestele de sâmbătă de la Moscova, au fost deja condamnate la trei până la 15 zile închisoare


Trupele OMON în acțiune la protestele de la Moscova
Trupele OMON în acțiune la protestele de la Moscova

Peste 40 de persoane, reținute la protestele de sâmbătă de la Moscova, au fost deja condamnate la trei până la 15 zile închisoare pentru participarea la manifestații neautorizate. Protestele de sâmbătă trecută au fost provocate de decizia Comisiei Electorale Centrale de a interzice participarea multor candidați ai opoziției în alegerile locale de la Moscova, din septembrie, pe motiv că listele cu semnături de susținere nu ar fi în regulă.

Este de așteptat ca numărul celor condamnați să crească în timpul zilei, pe măsură ce continuă audierea cazurilor la Tribunal, a declarat organizația neguvernamentală OVD-Info. Tot acest ONG informează că 79 de persoane au fost amendate pentru o sumă totală de peste un milion de ruble.

Poliția din Moscova a fost deja criticată pentru intervenția violentă împotriva protestatarilor: oficial, puțin peste o mie de persoane au fost reținute sâmbătă, în fața primăriei din Moscova, organizația OVD-Info apreciază numărul la aproape 1.400 de rețineri. Tot poliția a apreciat numărul participanților la protest la 3.500, dar organizatorii susțin că au fost mult mai mulți. Un protest similar, pe 20 iulie, a strâns peste 20 de mii de participanți.

XS
SM
MD
LG