Linkuri accesibilitate

„Ceva e putred în România și știți ce? Omul e putred în România” (Anda Simion/Republica.ro)


Revista presei de la București.

Concursul pentru conducerea Centrului Național Anticorupție din Republica Moldova a fost câștigat de șeful administrației prezidențiale de la Chișinău. Ruslan Flocea ar fi însă incompatibil cu noua funcție, susține Dorin Chirtoacă. „Ar trebui ca parlamentul să respingă candidatura sa, spune el. Din 2014 până în 2016, Flocea a fost şef al Direcţiei Teritoriale Centru a Centrului Național Anticorupție (…). Aceasta înseamnă că acum (…) va trebui să se investigheze pe el însuşi. (…) a făcut parte plenar din sistemul şi regimul debarcat de la putere în luna iunie, regim condamnat prin Declaraţia Parlamentului cu privire la statul capturat”.

Despre arestări fără precedent și panică la Kremlin scrie azi pe blogurile Adevărul Iulian Chifu. Președintele rus Vladimir Putin s-ar afla la un minim istoric de popularitate (30% au spus inițial institutele de sondaje, apoi au... dublat, la presiunea Kremlinului). Măsurile extreme pică prost la scurt timp după reprimirea Rusiei în Consiliul Europei. Nu arată bine nici în contextul apropiatelor alegeri locale, din septembrie. Putin pare să se teamă că figuri din rândul contestatarilor săi vor intra în alegeri, drept care îi elimină sistematic. Sondajele mai arată și că rușii sunt hotărâți să protesteze în continuare, în ciuda înăspririi sancțiunilor penale – cinci ani de închisoare pentru incitare/chemare la proteste.

Cazul adolescentei asasinate la Caracal și la care poliția a ajuns abia după 19 ore, deși fata a alertat la 112, provoacă furtună în guvern. A demisionat și noul ministru de interne, înainte chiar să fie înscăunat efectiv.

Autoritățile statului și-au bătut joc de fata care a cerut ajutor...

Cătălin Tolontan scrie în Libertarea că demisia are un motiv tare: PSD și guvernul știu că vor urma transcrierile convorbirilor purtate pe linia unică 112 și se va vedea cum autoritățile statului și-au bătut joc de fata care a cerut ajutor până în clipa morții.

Articolul Andreei Pora din Revista 22 (revistă care aniversează 1500 de numere!) vorbește de incompetență criminală. Cum nu a putut localiza apelul Serviciul de Transmisiuni Speciale, mai ales că șeful structurii vorbește de modernizări fabuloase? Achiziția Advanced Mobile Location, sistemul care localizează cu o precizie de 5-50 de metri, a fost realizată abia anul trecut, dar sistemul va opera abia anul viitor, dacă se lămuresc contestațiile. Cine a câștigat licitația? Un consorțiu din care face parte și firma lui Sebastian Ghiță, Teamnet, cea care a făcut românilor pustiul de bine cu sistemul informatic de la sănătate, căzut de o lună de zile.

„Ceva e putred în România și știți ce? Nu instituțiile, nu sistemul, nu legile. Omul. Omul e putred în România. Omul care populează instituțiile și sistemul, el este putreziciunea care a gonit aproape 10 milioane de români din țara asta și care a trezit scârba în atâția alții, care încă nu au avut curajul să plece, sau care încă mai speră că mai pot salva ceva. Dar, alături de acest om alienat din instituții, vina o purtăm și noi, cei care le-am lăsat drum liber tuturor nemernicilor care au ajuns să decidă pentru viața noastră”. Am citat-o pe Anda Simion, de pe platforma Republica.ro.

XS
SM
MD
LG