Linkuri accesibilitate

Contractele de privatizare a proprietății publice, transmise comisiei parlamentare de anchetă, vor fi făcute publice


Președintele Comisiei de anchetă pentru analiza modului de organizare a privatizării și concesionării proprietății publice (2013-2019), Igor Munteanu

Contractele de privatizare a proprietății publice, transmise comisiei parlamentare de anchetă, vor fi făcute publice, a anunțat Igor Munteanu, președintele comisiei parlamentare de anchetă.

Este vorba despre contractele de concesionare a aeroportului, de vânzare-cumpărare a companiilor Tutun CTC și Air Moldova.

„Am luat decizia de a face publice aceste contracte pentru că este o materie de rezonanță pentru cetățenii Republicii Moldova și, dacă am bloca accesul cetățenilor la aceste contracte, am prejudicia interesul public”, a declarat Igor Munteanu.

Președintele comisiei a mai spus că a primit recent o scrisoare din partea grupului care a privatizat Tutun CTC, în care proprietarul anunță că, din cauza speculațiilor făcute în presă, este gata să accepte rezilierea contractului de cumpărare-vânzare fără penalități.

Comisia de anchetă a selectat pe baza unor proceduri de achiziții publice trei grupuri de consultanți privați care îi va ajuta în procesul de evaluare a legalității privatizărilor, a mai spus Igor Munteanu, la briefingul de presa de astăzi, citat de IPN.

Raportul final al comisiei va fi prezentat plenului Parlamentului în octombrie.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG