Linkuri accesibilitate

Contractele de privatizare a proprietății publice, transmise comisiei parlamentare de anchetă, vor fi făcute publice


Președintele Comisiei de anchetă pentru analiza modului de organizare a privatizării și concesionării proprietății publice (2013-2019), Igor Munteanu
Președintele Comisiei de anchetă pentru analiza modului de organizare a privatizării și concesionării proprietății publice (2013-2019), Igor Munteanu

Contractele de privatizare a proprietății publice, transmise comisiei parlamentare de anchetă, vor fi făcute publice, a anunțat Igor Munteanu, președintele comisiei parlamentare de anchetă.

Este vorba despre contractele de concesionare a aeroportului, de vânzare-cumpărare a companiilor Tutun CTC și Air Moldova.

„Am luat decizia de a face publice aceste contracte pentru că este o materie de rezonanță pentru cetățenii Republicii Moldova și, dacă am bloca accesul cetățenilor la aceste contracte, am prejudicia interesul public”, a declarat Igor Munteanu.

Președintele comisiei a mai spus că a primit recent o scrisoare din partea grupului care a privatizat Tutun CTC, în care proprietarul anunță că, din cauza speculațiilor făcute în presă, este gata să accepte rezilierea contractului de cumpărare-vânzare fără penalități.

Comisia de anchetă a selectat pe baza unor proceduri de achiziții publice trei grupuri de consultanți privați care îi va ajuta în procesul de evaluare a legalității privatizărilor, a mai spus Igor Munteanu, la briefingul de presa de astăzi, citat de IPN.

Raportul final al comisiei va fi prezentat plenului Parlamentului în octombrie.

XS
SM
MD
LG