Linkuri accesibilitate

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, spune că intervenția poliției împotriva protestatarilor a fost „foarte adecvată”


La mitingul opoziției din 27 iulie 2019, Moscova

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a declarat, citat de agenţia rusă de stat TASS că intervenția poliției împotriva protestatarilor de la mitingul neautorizat de 27 iulie a fost „foarte adecvată” și ca protestatarii „au forțat autoritățile” să intervină astfel. La mitingul de sâmbăta trecută din capitala rusă, împotriva deciziei comisiei electorale din Moscova de a împiedica participarea la scrutinul local pentru consiliul municipal din 8 septembrie a candidaților opoziţiei, au fost arestate aproape 1400 de persoane și cel puțin 40 au fost deja condamnate la pedepse cu închisoarea. Printre ei și liderul opoziției Aleksei Navalnîi.

În ciuda intervenției forțelor speciale, activiștii moscoviți spun că vor continua protestele și au anunțat un nou miting pe 3 august, deși nici pentru acesta nu a fost obținută autorizația de la autoritățile locale.

Statele Unite, Uniunea Europeana, Canada și organizaţii internaționale pentru apărarea drepturilor omului au condamnat acţiunile „disproporționate” ale forțelor de ordine.

XS
SM
MD
LG