Linkuri accesibilitate

Maia Sandu: „Decizia CSP de a organiza concurs pentru un nou procuror general este o sfidare”


Premierul Maia Sandu, 13 iulie, 2019

Premierul Maia Sandu a criticat drept o „sfidare” decizia de vineri a Consiliului Superior al Procurorilor de a organiza concursul pentru funcția de Procuror General fără să aștepte guvernul, care se pregătește să schimbe regulile concursului.

„Decizia de astăzi a Consiliului Superior al Procurorilor de a organiza concurs pentru desemnarea unui nou procuror general, ignorând inițiativele și demersurile noastre de a schimba modalitatea de alegere a acestuia, reprezintă o sfidare a așteptărilor tuturor cetățenilor”, a declarat șefa guvernului, citată de Agora.md.

Maia Sandu a mai arătat că „cetățenii cer de la guvern realizări (...). De aceea, guvernul va avea un cuvânt greu de spus în curățarea sistemului și alegerea procurorului general”.

Totodată, Maia Sandu a anunțat că la următoarea ședință de guvern se va discuta crearea de urgență a Biroului de Combatere a Corupției și Reforma Justiției pe lângă prim-ministru. Vor face parte premierul, reprezentanți ai societății civile și experți internaționali, conducători ai tuturor instituțiilor responsabile de domeniul Justiției și anticorupție.

Postul de Procuror General este ocupat interimar de Dumitru Robu, numit acolo după demiterea din 11 iulie a lui Eduard Harunjen, pe care liderii noii guvernări l-au acuzat că ar fi făcut jocurile regimului anterior, dominat de Vlad Plahotniuc.

Previous Next

XS
SM
MD
LG