Linkuri accesibilitate

România: premierul Viorica Dăncilă anunță că PSD va rămâne la guvernare


Premierul Viorica Dăncilă anunță că PSD rămâne la guvernare, București, 26 august 2019

La o zi după ce a devenit candidata Partidului Social Democrat la prezidențialele din noiembrie, premierul României, Viorica Dăncilă, și-a pierdut aliații la guvernare. Alianța Liberalilor și Democraților, ALDE, a anunțat luni, 26 august, că se retrage, iar liderul partidului, Călin Popescu Tăriceanu a spus că renunță la candidatura sa la prezidențiale și la funcția de președinte al Senatului. Tăriceanu a anunțat o alianță în Parlament cu Pro România, partidul fostului premier social-democrat Victor Ponta, și disponibilitatea partidului său, odată în opoziție, de a vota o moțiune de cenzură împotriva guvernului Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă, pe de altă parte, a declarat luni seară, că PSD va rămâne la guvernare și că decizia ALDE este de neînțeles. S-a declarat, de asemenea, optimistă că nu toți miniștrii ALDE vor părăsi guvernul.

Ramona Mănescu, care deține de puțin timp portofoliul externelor a anunțat deja, la un post de televiziune, că nu va părăsi guvernnul, desi liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu le-a cerut miniștrilor din partidul său să-și depună marți demisia.

În decurs de 45 de zile, premierul trebuie să ceară un vot de încredere în Parlament, dacă opoziția nu înaintează mai devreme o moțiune de cenzură, cum se pare că ar dori Partidul Național Liberal, principala forță de opoziție.

Mai multe, aici.

XS
SM
MD
LG