Linkuri accesibilitate

Trump și Zelenski s-ar putea întâlni la Varșovia, în timpul apropiat, declară consilierul pentru securitate națională al președintelui SUA


John Bolton
John Bolton

Președinții Statelor Unite și Ucrainei, Donald Trump și Volodimir Zelenski s-ar putea întâlni în timpul apropiat la Varșovia, a declarat, aflat în vizită la Kiev, consilierul pentru securitate națională al liderului de la Casa Albă, John Bolton. Într-un interviu pentru serviciul ucrainean al Europei Libere, Bolton a spus că cei doi președinți vor avea posibilitatea să discute în cadrul ceremoniilor din capitala poloneză, care vor marca 80 de ani de la începutul celui de a-l Doilea Război Mondial. Președintele rus Vladimir Putin nu a fost invitat la manifestațiile din Polonia. Bolton a menționat că despre întrevederea lui Trump și Zelenski deocamdată nu s-a anunțat oficial, dar și-a exprimat încrederea că aceasta va avea loc.

În același interviu, el a spus că Statele Unite au un interes strategic la Marea Neagră și doresc să vadă aici o Ucraină liberă și suverană, care își controlează întregul teritoriu. Bolton a menționat și că Statele Unite au impus mult mai multe și mai substanțiale sancțiuni împotriva Rusiei decât Uniunea Europeană.

Guvernul de la Chișinău a anunțat că John Bolton se va afla în Republica Moldova pe 29 august, iar președinția de la Minsk a anunțat și ea că înaltul oficial american va vzita Belarus. Ambele vizite nu au fost confirmate încă de partea americană.

John Bolton: Noi am introdus mai multe sancțiuni împotriva Rusiei decât UE
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:06 0:00

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG