Linkuri accesibilitate

Consilierul pentru probleme de securitate națională al președintelui SUA va discuta la Chișinău „chestiuni de securitate regională”


John Bolton la Kiev, 27 august 2019

Consilierul pentru probleme de securitate națională al președintelui american Donald Trump, John Bolton, este așteptat, astăzi, într-o scurtă vizită la Chișinău. El va fi întâmpinat în orele dimineții la Guvern de premierul Maia Sandu, iar după discuții este preconizată o conferință de presă comună, anunță presa moldoveană.

John Bolton s-a aflat într-o vizită de două zile la Kiev, despre care a scris, într-un mesaj pe Twitter, că a fost „foarte productivă”. „Mă voi îndrepta spre Moldova și Belarus, unde mă voi întâlni cu liderii ambelor țări pentru a discuta chestiuni de securitate regională. Așteptăm cu nerăbdare să ne consolidăm legăturile noastre diplomatice și economice”, a menționat consilierul președintelui american.

Miercuri, la Kiev, el a fost primit de președintele Volodimir Zelenski, care i-a spus că ar fi bucuros dacă Statele Unite s-ar alătura formatului Normandia pentru soluționarea conflictului din estul Ucrainei. În ajun, John Bolton a declarat Europei Libere că nu exclude această posibilitate.

John Bolton despre cooperarea militară între SUA și Ucraina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:03 0:00

XS
SM
MD
LG