Linkuri accesibilitate

Exportul produselor moldovenești pe piața rusă și aprovizionarea cu gaze, discutate de Igor Dodon cu Dmitri Kozak la Moscova


Dmitri Kozak într-o vizită oficială la Chișinău pe 24 iunie 2019
Dmitri Kozak într-o vizită oficială la Chișinău pe 24 iunie 2019

Aflat într-o vizită de lucru la Moscova, președintele Igor Dodon s-a întâlnit luni cu vicepremierul rus Dmitri Kozak, reprezentantul special al președinției ruse în relațiile comerciale cu R. Moldova. Potrivit unui comunicat publicat pe pagina oficială de Facebook a președintelui, Dodon a discutat despre extinderea listei de produse moldovenești „atât a legumelor și fructelor, cât și a producției vinicole – pentru export pe piața rusă”. Totodată, președintele a menționat cererea R.Moldova de a obține o reducere a prețului la gaze în ultimul trimestru al anului, dar și problema continuării aprovizionării R.Moldova cu gaze rusești după 1 ianuarie, când Gazprom ar putea sista tranzitul prin Ucraina.

„Am fost unanimi în opinia că toate problemele pot fi soluționate dacă se dorește acest lucru”, a scris președintele în încheiere. Pe 19 septembrie este programată următoarea ședință a Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare comercial-economică când discutarea tuturor acestor probleme ar putea fi reluată.

XS
SM
MD
LG