Linkuri accesibilitate

Vicepreședintele SUA: Asistența financiară pentru Ucraina depinde de eficiența luptei cu corupția


Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski (s) și vicepreședintele SUA, Mike Pence (d) la întâlnirea comună de la Varșovia, Polonia, 1 septembrie, 2019

Extinderea asistenței financiare a Statelor Unite pentru Ucraina depinde de măsura și eficiența cu care noul regim de la Kiev va lupta cu corupția pentru că „președintele Donald Trump vrea fie sigur că banii ajung la proiecte care într-adevăr sprijină securitatea și stabilitatea”, a declarat la Varșovia vicepreședintele american Mike Pence, la o conferință de presă comună cu președintele polonez Andrzej Duda.

Totodată, Pence a declarat că până acum Statele Unite au finanțat cea mai mare parte a măsurilor de securitate, iar acum „a venit și rândul Europenilor să facă investiții suplimentare”.

Pe de altă parte, președintele polonez a respins categoric inițiativa președintelui american Donald Trump ca Rusia să fie reprimită în G7. „Nu putem să ne vedem numai de interesele directe cu Rusia”, a continuat Andrzej Duda la conferința de presă cu vicepreședintele american Mike Pence „și să nu ne pese că Rusia continuă să violeze drepturile altor țări”, în primul rând ale Ucrainei.

Rusia a fost exclusă din G8 după anexarea abuzivă a peninsulei Crimeea și implicarea în luptele separatiste din estul Ucrainei, dar la ultimul summit G7 din Franța, președintele Trump a declarat nu numai că nu s-ar opune readmiterii Rusiei, dar și că l-ar putea invita pe președintele Vladimir Putin la viitoare reuniunea G7, pe care o va găzdui în Statele Unite.

XS
SM
MD
LG